Η χαμένη κορόνα

Α’ Έγκωμης, 2011

Συγγραφική ομάδα:
Γεωργίου Στέφανη, Θεοκλήτου Αντρέας, Κυριακίδης Νικόλας, Παπατρύφωνος Ορέστης, Χαραλάμπους Ραφαήλ

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μικρό καραβάκι που ήταν ξύλινο και παλιό ταξίδευε στη θάλασσα. Το πανί ήταν γαλάζιο σαν τον ουρανό. Σιγά, σιγά μαύρα σύννεφα ερχόντουσαν από το βορρά κι ουρανός άρχισε να σκοτεινιάζει. Τα κύματα άρχισαν να ψηλώνουν. Μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε μια μεγάλη τρικυμία. Τα κύματας σκέπαζαν το καράβι και το κτυπούσαν ανελέητα.

Μέσα στο καράβι ήταν η οικογένεια του Πέτρου, του Αντρέα και της Άννας. Τα κύματα καθώς κτυπούσαν το καράβι το παρέσυραν σε ένα όμορφο νησί.

Εκεί ζούσε μια όμορφη και πλούσια πριγκιπίσσα. Αυτή τους φιλοξένησε στο όμορφο και ευρύχωρο βασίλειο της. Σε κάθε γωνιά υπήρχε χρυσάφι και πολύτιμα διαμάντια.

Αυτή άρχισε να τους μιλά με το μαγικό βιβλίο, για τη μεγάλη δύναμη του και για τη μεγάλη του αξία. Η πριγκίπισσα φαινόταν φοβισμένη. Ο Πέτρος την ρώτησε σε τί οφειλόταν ο μεγάλος της φόβος. Αυτή του απάντησε ότι την κυνηγά μια μάγισσα.

Ο Πέτρος βρήκε την ιδέα να στείλουν τον ιππότη για να φέρει το βιβλίο. Ο ιππότης ξεκίνησε να πάει να βρεί το βιβλίο. Για κακή του τύχη όμως έφτασε σε ένα σταυροδρόμι. Καθόταν σκεφτικός για να βρεί ποιός είναι ο σωστός δρόμος.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας μάγος που τον έλεγαν Μέρλιν. Ο Μέρλιν βοήθησε τον ιππότη να βρεί το σωστό δρόμο. Αυτός φορούσε ένα μανδία και ένα ψηλό καπέλο όπου χωρίς αυτά τα δύο δεν θα μπορούσε να κάνει τα μαγικά του. Επίσης έδωσε στον ιππότη το μαγικό κλειδί όπου θα άνοιγε το μαγικό βιβλίο. Όταν θα το άνοιγε θα μεταμορφωνόταν το κλειδί σε σπαθί για να σκοτώσει τη σατανική μάγισσα.

Ο ιππότης ξεκίνησε για τη σπηλιά. Ο σκοπ’ος του ήταν να βρεί το μαγικό βιβλίο και να το ξεκλιδώσει. Ο ιππότης βρήκε την σπηλιά. Μπήκε μέσα και αμέσως βρήκε το βιβλίο. Η σπηλιά ήταν σκοτεινή και τρομακτική. Ο ιππότης με μεγάλο φόβο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξε το βιβλίο και βγήκε έξω. Με μεγάλη περηφάνια γύρισε στο βασίλειο. Η πριγκίπισσα κύρηξε τον ιππότη ως τον πιο γενναίο στρατιώτη της. Το βιβλίο άρχισε να γυρίζει σελίδες. Από μέσα του άρχισε να βγαίνει μια κορόνα. Σαν πουλί πέταξε και έκατσε πάνω στο κεφάλι του γενναίου ιππότη. Ο ιππότης παντρεύτηκε την όμορφη πριγκίπισσα και έκαναν μια υπέροχη οικογένεια!!

ΤΕΛΟΣ!