Το χαμένο βιβλίο

Δ’3, Α’ Έγκωμης, 2011

Συγγραφική ομάδα:
Εύα Αντωνιάδη, Παναγιώτης Μαυρομμάτης, Ειρήνη Μίτσιγκα, Ειρήνη Πατσαλοσαββή, Τζόσεφ Σαλάμε

Μια φορά και ένα καιρό μλεσα σε μια τρικυμισμένη θάλασσα υπήρχε ένα ξύλινο καράβι. Προορισμός του ήταν να φτάσει στη στεριά ενός τροπικού νησιού, στη Μαγαδασκάρη. Οι τρικυμίες δυσκόλεψαν το καράβι να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Μαγαδασκάρη. Έτσι βρέθηκαν σε ένα απομακρυσμένο νησί. Το καράβι έγινε χίλια κομμάτια μετά από το κτύπημα του στον πελώριο βράχο.

Μια οικογένεια ταξίδευε μέσα στο καράβι. Ο πατέρας ήταν πολύ έξυπνος και αρκετά ψηλός. Η μητέρα ήταν πολύ όμορφη και εργατική. Αυτή η οικογένεια είχε τρια παιδιά, τον Τζο, τον Τομ και το βρέφος που ονομαζόταν Μαρία. Η οικογένεια κατάφερε να επιζήσει από το ναυάγιο. Προσπάθησαν να βρούν κάποιον να τους βοηθήσει. Ξαφνικά είδαν ένα τεράστιο και επιβλητικό παλάτι. Έτρεξαν να χτυπήσουν την πόρτα.

Χτύπησαν την πόρτα αλλά κανείς δεν απάντησε. Άκουσαν μια υπέροχη μελωδία να έρχεται από την κορυφή του πύργου. Κοίταξαν ψηλά κι είδαν μια πανέμορφη βασιλοπούλα να τραγουδάει με λυγμούς όμως. Η οικένεια φώναξε στη βαιλοπούλα και τη ρώτησε τί έγινε. Εκείνη τους απάντησε δυστυχισμένα ότι έχασε το μαγικό της βιβλίο. Τότε η οικογένεια τη ρώτησε αν μπορούσε ο μεγάλος θαρραλέος γιος να βρει το βιβλίο. Η βασιλοπούλα δέχτηκε μετα χαράς. Μετά του έδωσε ένα μεγάλο χάρτη για να βρει το δρόμο.

Η οικογένεια τη ρώτησε τί περιείχε το βιβλίο. Η βασιλοπούλα τους είπε ότι:

  • Β.: Αυτό το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα διότι χωρίς αυτό δεν θα μπορώ να νικήσω την κακιά μάγισσα.
  • Τζο: Θα στο βρώ εγώ!! Με μια υπόσχεση όμως.
  • Β.: Τί;
  • Τζο: Θα με παντρευτείς!
  • Β.: Μόνο αν βρείς το βιβλίο μου.

Ο Τζο ξεκίνησε να πάει να βρει το μαγικό βιβλίο. Στο δρόμο του βρέθηκε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Είχε συγχιστεί. Δεν ήξερε που να πάει! Του είχε πέσει ο χάρτης και ένα πουλί το έσχισε σε δέκα κομμάτια. Ο Τζο προσπάθησε να ξανα συναρμολογήσει το χάρτη αλλά όλες οι προσπάθειες του είχαν πάει χαμένες. Ο Τζο είχε απελπιστεί γιατί δεν θα παντρευόταν την πανέμορφη βασιλοπούλα. Ξαφνικά ένας μάγος με το όνομα Μέρλιν εμφανίστηκε από το πουθενά. Συστήθηκαν και ο τζο είπε στο Μέρλιν την περιπέτειά του. Ο μέρλιν του είπε ποιό δρόμο να ακολουθήσει. Ο Τζο τον ευχαρίστησε και έφυγε.

Όμως ο Τζο για να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του Μέρλιν έπρεπε να βρεί το κλειδί για να ανοίξει τη σπηλιά της κακιάς μάγισσας. Αλλά το κλειδί ήταν πολύ καλά κρυμμένο έτσι ο Τζο από το πολύ ψάξιμο έκατσε κάτω από ένα δέντρο. Ξαφνικά κάτι ένιωθε να τον ενοχλεί. Έσκαψε λίγο και βρήκε το κλειδί. Ήταν πάρα μα πάρα πολύ χαρούμενος. Ο Τζο έτρεξε προς τη σπηλιά της μάγισσας. Ήταν πολύ σκοτεινά, τρομαχτικά και ανατριχιαστικά. Φοβόταν πάρα πολύ να μπει εκεί μέσα. Όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Μπήκε μέσα και περπατούσε για δέκα λεπτά. Η σπηλιά ήταν τεράστια, υπήρχαν βράχοι και πολλές σράχνες.

Σεμιά στιγμή μια βραχνή και δυνατή φωνή φώναξε:

  • Ποιός τόλμησε να μπει στη σπηλιά μου;
  • Εγώ ο Τζο. Ποιά είσαι εσύ;
  • Εγώ είμαι η μάγισσα Φρυκατζέλα Ζαρζουέλα Σαλμωνέλα Στριφνηνή

Ο Τζο έβγαλε το μεγάλο σπαθί που του έδωσε η βασιλοπούλα και την άρπαξε από το λαιμό και της ζήτησε το μαγικό ραβδί της. Αυτή από το πολύ το φόβο της του το έδωσε. Ο Τζο το πέρασε πάνω από το σώμα της και εξαφανίστηκε. Αμέσως ο Τζο πήρε το βιβλίο και ευχαριστημένος πήρε το δρόμο προς το παλάτι.

Μόλις μπήκε στο παλάτι με το βιβλίο στο χέρι όλο το παλάτι άλλαξε ξαθ μεταμορφώθηκε σε κάστρο χαράς, γεμάτο ζωντάνια. Η βασιλοπούλα καταενθουσιασμένη έτρεξε και αγκάλιασε τον Τζο με δάκρυα χαράς στα μάτια. Μετά από λίγες μέρες η τελετή του γάμου το Τζο και της πανέμορφης βασιλοπούλας έγινε όλο χαρά. Έτσι ο Τζο έγινε βασιλιάς αυτού του νησιού και η οικογένεια του βρήκε πολύ καλές δουλειές στο κάστρο.

ΤΕΛΟΣ!